Φρουτάλια από την Άνδρο
by AB FOODSTORIES
Είναι η παραδοσιακή «ομελέτα» της Άνδρου, που περιλαμβάνει πολλά ντόπια υλικά όπως το χωριάτικο λουκάνικο, ενώ πολλές φορές φτιάχνεται με γλίνα ή λούζα. Το ντόπιο τυρί και οι πατάτες είνα απαραίτητα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι το «σκεπαστό», αργό ψήσιμο, σε αντίθεση με το τηγάνισμα της απλής ομελέτας.
Difficulty
EasyDuration
>30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Snacks
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 6 μεγάλα φρέσκα αβγά ελευθέρας βοσκής ΑΒ
- 2 μέτριες πατάτες «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 πιπεριά πράσινη «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 ντομάτα «ΑΒ fresh to go», κομμένη σε ροδέλες
- 1 λουκάνικο Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
- 50 ml ml
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7064162
7445987
7064216
Load 4 more products
Start cooking
• Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας και τις πατάτες και ανακινούμε το τηγάνι, για να μην κολλήσουν και να ανακατευτούν ομοιόμορφα. • Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με αλατοπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια στο τηγάνι και μαγειρεύoυμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Snacks
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7064162
7445987
7064216
Load 4 more products