Recipe Search ResultsΦρουτάλια από την Άνδρο
Ab logo
  • Φρουτάλια από την Άνδρο

Φρουτάλια από την Άνδρο

by AB FOODSTORIES
Είναι η παραδοσιακή «ομελέτα» της Άνδρου, που περιλαμβάνει πολλά ντόπια υλικά όπως το χωριάτικο λουκάνικο, ενώ πολλές φορές φτιάχνεται με γλίνα ή λούζα. Το ντόπιο τυρί και οι πατάτες είνα απαραίτητα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι το «σκεπαστό», αργό ψήσιμο, σε αντίθεση με το τηγάνισμα της απλής ομελέτας.

Difficulty

Easy

Duration

>30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Snacks
Φρουτάλια από την Άνδρο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 μεγάλα φρέσκα αβγά ελευθέρας βοσκής ΑΒ
  • 2 μέτριες πατάτες «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 πιπεριά πράσινη «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα «ΑΒ fresh to go», κομμένη σε ροδέλες
  • 1 λουκάνικο Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
  • 50 ml ml
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας και τις πατάτες και ανακινούμε το τηγάνι, για να μην κολλήσουν και να ανακατευτούν ομοιόμορφα. • Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με αλατοπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια στο τηγάνι και μαγειρεύoυμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Snacks
  • Φρουτάλια από την Άνδρο

Shop this recipe

Essential ingredients