Φρουτάλια με φρέσκα κουκιά από την Άνδρο
by Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 μεγάλα αβγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063798
7133790
This item is no longer available
7231636
7082725
Load 3 more products
Start cooking
Πλένετε τα κουκιά και τα στραγγίζετε καλά. Τα ζεματάτε για 5-6 λεπτά, σε άφθονο βραστό νερό και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι 30 εκ. λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κουκιά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα μικρό μπολ. Χύνετε το μίγμα στο τηγάνι, κουνάτε το τηγάνι για να σκεπάσει το μίγμα των αβγών τα κουκιά και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις πήξει το μίγμα, σε 4-5 λεπτά, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και την ψήνετε από την άλλη πλευρά, ώσπου να πήξει, για 3-4 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τη φρουτάλια κομμένη σε σφήνες, γαρνίροντας με φρέσκο δυόσμο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7063798
7133790
This item is no longer available
7231636
7082725
Load 3 more products