Start cooking
Πλένετε τα κουκιά και τα στραγγίζετε καλά. Τα ζεματάτε για 5-6 λεπτά, σε άφθονο βραστό νερό και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι 30 εκ. λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κουκιά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα μικρό μπολ. Χύνετε το μίγμα στο τηγάνι, κουνάτε το τηγάνι για να σκεπάσει το μίγμα των αβγών τα κουκιά και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις πήξει το μίγμα, σε 4-5 λεπτά, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και την ψήνετε από την άλλη πλευρά, ώσπου να πήξει, για 3-4 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τη φρουτάλια κομμένη σε σφήνες, γαρνίροντας με φρέσκο δυόσμο.