Φρουτοσαλάτα με κεράσια, καρπούζι και ροδάκινα σε κρύο σιρόπι μαστίχας
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetVegetarian
Picnic,Summer Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1/2 καρπούζι (Για τη σαλάτα)
- 4 ροδάκινα μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση (Για τη σαλάτα)
- 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (Για τη σαλάτα)
- φλούδα από 2 πορτοκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος) (Για το σιρόπι)
- 1/2 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, σε λεπτές λωρίδες (Για το σιρόπι)
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας (Για το σιρόπι)
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή (Για το σιρόπι)
- 150 ml νερό (Για το σιρόπι)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063235
7063200
7063230
7062889
Load 4 more products
Start cooking
Σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν. Βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας, τα φύλλα δυόσμου και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά. Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κεράσια. Με ένα μικρό κουτάλι παριζιέν κόβουμε μικρές μπαλίτσες από τα ροδάκινα και το καρπούζι, τις ρίχνουμε στο μπολ με τα κεράσια και ανακατεύουμε με προσοχή, κατά προτίμηση με τα χέρια, για να μη διαλυθούν τα κομμάτια των φρούτων. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο, το σουρώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε με προσοχή και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Vegetarian
Picnic,Summer Meal
Breakfast,Lunch
Summer
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7063235
7063200
7063230
7062889
Load 4 more products