Recipe Search ResultsΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Ab logo
  • Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1440 γρ. φρέσκο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 αβγά για την κρέμα
  • 1 αβγό για από πάνω
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • 7069155
  • Start cooking

    Βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη φλούδα του λεμονιού, τις 2 κουταλιές βούτυρο και με μια κουτάλα ξύλινη, γυρίζετε γρήγορα το μίγμα πάνω στη φωτιά και δένετε σιγά –σιγά την κρέμα. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και την κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στο μίγμα (που ωστόσο έχει κατέβει η θερμοκρασία του). Ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε 4 φύλλα και τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψί. Ρίχνετε την κρέμα και σκορπάτε από πάνω 1-2 μικρά κομματάκια βούτυρο και ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο.Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και ψήνετε την πίτα σας στους 180οC για μια ώρα και μέχρι να ροδίσει.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Pizza/pie
    • Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • 7069155