Recipe Search ResultsΓαλατόπιτα με Πορτοκάλι
Ab logo
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

by Food blogger Funky Cook
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Breakfast
Other
Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

Ingredients for 12 People

12 People
  • 600 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 30 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 150 ml Χυμός πορτοκαλιού
  • 110 g Σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 g Κορν Φλάουρ
  • 200 g Ζάχαρη
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 4 τμχ Αυγά
  • 1 τμχ Κρόκος αυγού (πριν το ψήσιμο)
  • 1 κουτ. Σούπας Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 τμχ Βανίλια

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ, τ’ αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. 2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί στην κρέμα. 3. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Σ” ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο με κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, περιχύνουμε τη γαλατόπιτα και ψήνουμε για 45’ στους 180ο. Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ αργότερα τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σημειώσεις για τη συνταγή: Αν τα πορτοκάλια είναι γλυκά μειώνουμε ακόμη περισσότερο τη ζάχαρη. Το χυμό του πορτοκαλιού τον «περνάμε» από σίτα. Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού. Αν θέλουμε την κρέμα αυτή τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε και γαλατόπιτα με φύλλο
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

Shop this recipe

Essential ingredients