Γαλατόψωμο με κάστανο και κρέμα με γιαούρτι
by Food blogger Funky Cook
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Breakfast
Other

Ingredients for 6 People
- 360 g Αλεύρι
- 120 ml Ζεστό γάλα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY
- 120 g Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο
- 5 g Μαγιά στιγμής
- 1 Αβγό
- 20 g Ζάχαρη
- 1/4 κουτ. Γλυκού Αλάτι
- 400 g Βρασμένα κάστανα
- 100 ml Ζεστό γάλα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY
- 80 g Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο
- 1/2 κουτ. Γλυκού Κανέλα σκόνη
- 1/2 Κάψουλα βανίλιας
- 80 g Μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 150 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
- 100 g Λευκή κουβερτούρα
- 50 ml ΝΟΥΝΟΥ Family
Start cooking
Για τη ζύμη: Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα, αφήνουμε 5΄να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ζυμώνουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τελευταίο και σταδιακά το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 30’ να φουσκώσει. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαύρη ζάχαρη, για την κρέμα κάστανο. Ανοίγουμε τη ζύμη, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45x25εκ., απλώνουμε το μείγμα με το κάστανο και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180ο C για 25-30 λεπτά. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού, λιώνοντας την κουβερτούρα στο γάλα, μόλις κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το τα ψωμάκια με κρέμα γιαουρτιού.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other