Recipe Search ResultsΓαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ
Ab logo
  • Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Main courses
Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

Ingredients for 1 People

1 People
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 5 κ.σούπας μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κονιάκ της επιλογής σας
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • 3 kg πατάτες κυδωνάτες
  • 2,5 Kg γαλοπούλα
  • 1 φλ. Πλιγούρι (για τη γέμιση)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες (για τη γέμιση)
  • 1 πράσο σε ροδέλες (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. σταφίδα μαύρη (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Για τη σάλτσα: Αναμειγνύουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, με 3 κ.σ. μέλι, το χυμό πορτοκαλιών, το κονιάκ και 50ml ελαιόλαδο. Για τη γέμιση: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες και λίγο σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και η γέμιση είναι έτοιμη. Για τη γαλοπούλα: Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, 50ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και απλώνουμε μόνο πάνω στη γαλοπούλα 2 κ.σ. μέλι. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο (160o κελσίου) για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180o κελσίου με αέρα. Γυρνάμε απο την ανάποδη, ανακατεύουμε τις πατάτες και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Στη μισή ώρα τη γυρνάμε ώστε να ροδίσει και το στήθος. Συνολικά ψήνουμε 1 ώρα στους 160ο κελσίου και άλλη 1 ώρα στους 180o κελσίου, με αέρα. Σερβίρουμε σε δίσκο με τις πατατούλες και δίπλα βάζουμε σουρωμένο σε σαλτσιέρα το ζουμάκι που περίσσεψε στο ταψί
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
All seasons
Main courses
  • Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

Shop this recipe

Essential ingredients