facebook-pixel
Recipe Search ResultsΓαρδουμπάκια αβγολέμονο
Ab logo
  • Γαρδουμπάκια αβγολέμονο
Γαρδουμπάκια αβγολέμονο

Γαρδουμπάκια αβγολέμονο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κοιλιές αρνίσιες
  • 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 αρνίσια έντερα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κοιλιές αρνίσιες
  • 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 αρνίσια έντερα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Start cooking

Πλένετε πολύ καλά την κοιλιά και την ζεματίζετε σε καυτό νερό. Την ξύνετε με ένα μαχαιράκι να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες και οι μεμβράνες. Πλένετε τα έντερα, χωριστά με χλιαρό νερό. Με τη βοήθεια ενός λεπτού ξύλου ή της χοντρής βελόνας του πλεξίματος τα γυρίζετε από την ανάποδη και τα πλένετε ώστε να καθαρίσουν και από μέσα. Αδειάζετε την κοιλιά και τα έντερα σε μια λεκάνη και στύβετε από πάνω τον χυμό από τα δύο λεμόνια. Βάζετε και τις λεμονόκουπες, σκεπάζετε και τα αφήνετε για μια ώρα. Στραγγίζετε πολλά υγρά και τρίβετε τα έντερα και την κοιλιά με τις λεμονόκουπες, το αλάτι και το αλεύρι. Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και τα στραγγίζετε από τα πολλά νερά. Κόβετε την κοιλιά σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 8-10 εκ. και πλάτους 4-5 εκ. Τυλίγετε κάθε κομμάτι κοιλιάς με ένα κομμάτι έντερο. Όταν τυλιχτεί η κοιλιά με το έντερο μπερδεύετε την άκρη του έντερου στα τελευταία “δαχτυλίδια” ώστε να μην σας ξετυλίξουν. Ζεσταίνετε ελαφρά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμυδάκι ξυστό έτσι ώστε να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνετε τα γαρδουμπάκια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο τα τελευταία 10 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσουν. Ρίχνετε σιγά σιγά το λεμόνι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Σταδιακά αδειάζετε στο μίγμα του αβγού και του λεμονιού λίγο ζωμό από τα γαρδουμπάκια μέχρι να ζεσταθεί. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το αβγολέμονο. Ανακινείτε ελαφρά, κλείνετε και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses