Γαρίδες με πιπεριές και γάλα καρύδας
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 24 γαρίδες Νο 2 μόνο τις ουρές
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά δυνατό καφέ, σκόνη
- 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών (φρέσκο ή από κύβο)
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
- 4 φρέσκιες τομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062511
7435396
7062286
7070403
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρετε για 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις τομάτες, τον ζωμό μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τον καφέ. Σιγοβράζετε 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και τις βράζετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (5-6 λεπτά αρκούν). Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο μίγμα των λαχανικών το γάλα καρύδας. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Ξαναρίχνετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμα.Σερβίρετε το φαγητό με βρασμένο ρύζι. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062511
7435396
7062286
7070403
Load 4 more products