Recipe Search ResultsΓαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο
Ab logo
  • Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

by #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

2 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κ. γ. πελτές ντομάτας
  • 100 ml ούζο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 16 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 30 ml ούζο
  • 200 g. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • αλάτι
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι σε σκόνη

Start cooking

Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε για να βραχούν καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά‘, σε θερμοκρασία δωματίου. Σαγανάκι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Όταν το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά‘, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
Summer
Main courses
  • Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο