Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας
by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά (για το πανάρισμα)
- 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 4 αβγά
- 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 1/2 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά (για το πανάρισμα)
- 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις