Recipe Search ResultsΓαύρος Αχνιστός
Ab logo
  • Γαύρος Αχνιστός

Γαύρος Αχνιστός

by AB FOODSTORIES

Duration

1'- 30'

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γαύρος Αχνιστός

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 30 ml ούζο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε κομματάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 2 εκ.
  • 2 κ.σ. μαιντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Γαύρος Φιλέτο Ελληνικός 250 gr
    This item is no longer available
    7150101
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • Ούζο  200ml
    200 ml
    11,75 Ε/ L
    €2,35
    7091277
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • Start cooking

    Στρώνουμε τον γαύρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τις πιπεριές, την ρίγανη, το μαιντανό, το ούζο, τις φέτες λεμονιού, τις φέτες ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και με ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα ή λαχανικά βραστά. Παραλλαγή Νο 1: Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι • Σε ένα μπολ βάζουμε 330 ml μπίρα, 30 ml ούζο, 1 κ.σ. χυμός ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα. • Προσθέτουμε σιγά σιγά περίπου 50 -60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. • Παίρνουμε 1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο, βουτάμε ένα ένα τα ψάρια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. • Βγάζουμε το γαύρο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και σερβίρουμε. Παραλλαγή Νο 2: Γαύρος πλακί • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 250 γρ. ντοματάκια κονσέρβα, πολτοποιημένα, 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια, 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο, 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες, 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. • Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά στρώνουμε επάνω στην σάλτσα τον γαύρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-12 λεπτά. • Ελέγχουμε το αλάτι, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Γαύρος Αχνιστός

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Γαύρος Φιλέτο Ελληνικός 250 gr
    This item is no longer available
    7150101
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • Ούζο  200ml
    200 ml
    11,75 Ε/ L
    €2,35
    7091277
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949