Recipe Search ResultsΓαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα
Ab logo
  • Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

by #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό γαύρος χοντρός, καθαρισμένος από εντόσθια, κεφάλια
  • 300 g. φρυγανιά, τριμμένη
  • 150 g. αλεύρι
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ. γ. μαραθόσπορος, σκόνη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, τριμμένη
  • 500 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. μαραθόσπορος, σκόνη
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

Start cooking

Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Για τον γαύρο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σκόνη μαραθόσπορου. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά και σε ένα τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πανάρουμε τον γαύρο πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αβγά και τέλος στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά‘ μέχρι να ροδίσουν. Τον βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την πικάντικη μαγιονέζα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
Summer
Main courses
  • Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα