Recipe Search ResultsΓεμιστή κολοκύθα
Ab logo
  • Γεμιστή κολοκύθα

Γεμιστή κολοκύθα

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Γεμιστή κολοκύθα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 15 κάστανα προβρασμένα
  • 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 κολοκύθα κόκκινη γυρω στα 3 κιλά (ολόκληρη)
  • 150 γρ. ΑΒ φυστίκια Αιγίνης ψύχα ωμή
  • 150 γρ. ΑΒ κράνμπερις
  • 1/4 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 400 γρ. Ρύζι μπασμάτι
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι σε κυβάκια

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Κολοκύθα Γλυκιά Κομμένη 500g
    This item is no longer available
    7135436
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7133232
  • Start cooking

    Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε καπάκι από την επιφάνεια της κολοκύθας γύρω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας. Αλείφουμε το εσωτερικό της με μαλακό βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε τα τοιχώματα της. Αφαιρούμε τις μεμβράνες από τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και το λουκάνικο κι αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τελείως. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10'. Τότε προσθέτουμε τα κάστανα, τα κράνμπερις τα φιστίκια το ξύσμα και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε θυμάρι και σχοινόπρασο. Γεμίζουμε την κολοκύθα. Σκεπάζουμε με το καπάκι της, πιέζοντας να κλείσει η κολοκύθα. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο την βάση και τα πλαϊνά της. Την βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί βραστό νερό να καλύπτει 2 εκ. την κολοκύθα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 2 ώρες. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες όπως το καρπούζι και βάζουμε ολόκληρη την φέτα με το ρύζι στο πιάτο. Η μαλακή σάρκα της τρώγεται μαζί με το ρύζι και στο στόμα σκάνε αρώματα και υφές μοναδικές Γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας και λίγη σάλτσα γιαούρτι .
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Christmas
    Brunch
    Autumn,Winter
    Starters & nibbles
    • Γεμιστή κολοκύθα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Κολοκύθα Γλυκιά Κομμένη 500g
    This item is no longer available
    7135436
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7133232