Recipe Search ResultsΓεμιστοί χουρμάδες και πράσινη σάλτσα ελιάς
Ab logo
  • Γεμιστοί χουρμάδες και πράσινη σάλτσα ελιάς

Γεμιστοί χουρμάδες και πράσινη σάλτσα ελιάς

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Hard

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Γεμιστοί χουρμάδες και πράσινη σάλτσα ελιάς

Ingredients for 6 People

6 People
  • 30 φρέσκους ή αποξηραμένους χουρμάδες
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα , ψιλοκομμένη
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 30 ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 15 λωρίδες μπέικον, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 2 κουταλιές ξίδι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βγάζετε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους γεμίζετε με τα αμύγδαλα. Τους τυλίγετεμε μια φετούλα μπέικον και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες για να μείνει το μπέικον στην θέση του. Τους τοποθετείτε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και τους αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τους ψήσετε. Ετοιμάζετε στο μεταξύ την σάλτσα ελιάς. Ζεσταίνετε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με την πιπερίτσα σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Όταν μισοκρυώσουν, τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τις ελιές, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξίδι και τα πολτοποιείτε για 3 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.Ψήνετε τους τυλιγμένους χουρμάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-25 λεπτά. Τους σερβίρετε αμέσως μαζί με την πράσινη σάλτσα ελιάς. Αφήνετε τη σάλτσα ελιάς να μείνει 15 λεπτά εκτός ψυγείου, πριν σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Aperitif
  • Γεμιστοί χουρμάδες και πράσινη σάλτσα ελιάς

Shop this recipe

Essential ingredients