Recipe Search ResultsΓεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο
Ab logo
  • Γεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο

Γεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο

by Τίνα Webb

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 2 καθαρισμένους φασιανούς
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 τριμμένο παξιμάδι κρίθινο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 140 γρ. ρικότα Ιταλίας
  • 150 γρ. λευκό κρασί Sauvignon Blanc
  • 180 γρ. χαμόν σεράνο Iσπανίας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C. Ψιλοκόβετε 2 φέτες χαμόν. Ανακατεύετε το τυρί ρικότα με το ψιλοκομμένο χαμόν, την παρμεζάνα, το τριμμένο παξιμάδι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Γεμίζετε τους δύο φασιανούς με το μίγμα. Εάν περισσέψει, σηκώνετε το δέρμα από τη μεριά του στήθους με τα δάκτυλά σας και απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε τους φασιανούς σε ταψί και καλύπτετε το στήθος με το υπόλοιπο χαμόν. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το λευκό κρασί στο ταψί. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 220ο C και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 1800C και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε 2-3 φορές τους φασιανούς με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθούν οι φασιανοί καλύπτετε το ταψί με χαρτί φούρνου και μια πετσέτα κουζίνας για 10 λεπτά. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι για 3-4 λεπτά. Το αλατοπιπερώνετε και το σερβίρετε με τις μερίδες φασιανού.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Γεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο

Shop this recipe

Essential ingredients