Γεμιστός φασιανός με τυρί ρικότα και χαμόν σεράνο
by Τίνα Webb
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 2 καθαρισμένους φασιανούς
- λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 τριμμένο παξιμάδι κρίθινο
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 140 γρ. ρικότα Ιταλίας
- 150 γρ. λευκό κρασί Sauvignon Blanc
- 180 γρ. χαμόν σεράνο Iσπανίας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7089590
7081438
7077351
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C. Ψιλοκόβετε 2 φέτες χαμόν. Ανακατεύετε το τυρί ρικότα με το ψιλοκομμένο χαμόν, την παρμεζάνα, το τριμμένο παξιμάδι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Γεμίζετε τους δύο φασιανούς με το μίγμα. Εάν περισσέψει, σηκώνετε το δέρμα από τη μεριά του στήθους με τα δάκτυλά σας και απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε τους φασιανούς σε ταψί και καλύπτετε το στήθος με το υπόλοιπο χαμόν. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το λευκό κρασί στο ταψί. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 220ο C και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 1800C και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε 2-3 φορές τους φασιανούς με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθούν οι φασιανοί καλύπτετε το ταψί με χαρτί φούρνου και μια πετσέτα κουζίνας για 10 λεπτά. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σπανάκι για 3-4 λεπτά. Το αλατοπιπερώνετε και το σερβίρετε με τις μερίδες φασιανού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7133790
7089590
7081438
7077351
Load 4 more products