Recipe Search ResultsΓιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες
Ab logo
  • Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Από τις φάρμες των Ιωαννίνων κατευθείαν στο πιάτο σου! Για το καλύτερο κυριακάτικο τραπέζι το #MadewithAB ετοιμάζει AΒ επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες μαζί με χυλοπίτες.

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Sunday Course
Main courses
Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κοτόπουλο AΒ επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες, κομμένο σε μερίδες
  • 300 g χυλοπίτες AB Ελληνική Γη Μετσόβου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 400 g τοματάκια κονκασέ
  • 200 ml χυμός τομάτας
  • 1000 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)

Start cooking

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 3. Προσθέτουμε τα τοματάκια, τον χυμό τομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, 200ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40’. 4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. 5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC 6. Στη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, περιχύνουμε με αυτή τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα. 7. Ψήνουμε για 20’ στους 200οC με αντιστάσεις, ανακατεύοντας 3 φορές και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό. 8. Κατόπιν αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses