Recipe Search ResultsΓιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες
Ab logo
  • Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Easter
Snacks
Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 φλ. φράουλες, κομμένες
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ. σ. μέλι
  • σπόρους από 1 λωβό βανίλιας
  • 500 g. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. κολοκυθόσπορο
  • 1 φλ. ηλιόσπορο
  • 1 φλ. αμύγδαλα λευκά σπασμένα
  • 1 φλ. σουσάμι
  • 5 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 400 g. γιαούρτι, της αρεσκείας μας
  • 5 κ. σ. έ. π. ελαιόλαδο

Start cooking

• Για να φτιάξουμε τις αρωματικές φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. • Για να φτιάξουμε την granola βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο και το σουσάμι. • Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα. • Το ψήνουμε για 30 – 35’ ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες. • Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε το γιαούρτι της αρεσκείας μας, λίγη granola και 2-3 κουταλιές από τις αρωματισμένες φράουλες. Σερβίρουμε προαιρετικά και με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Brunch
Spring
Snacks
  • Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες