Recipe Search ResultsΓιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα
Ab logo
  • Γιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα

Γιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
High Protein
Breakfast,Brunch
Snacks
Γιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα

Ingredients for 2 People

2 People
  • 2 κ. σ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 ροδάκινα, κομμένα στα 6, κυδωνάτα
  • 100 ml νερό
  • 30 γρ. μέλι
  • 15 ml χυμός λάιμ ή λεμόνι
  • 1 κλαράκι αρμπαρόριζα ή λεβάντα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Κομπόστα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, τον χυμό λάιμ και την αρμπαρόριζα ή τη λεβάντα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ροδάκινα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι καλά με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα ροδάκινα και δένουμε λίγο το ζουμί, αν θέλουμε, σε ελαφρύ σιρόπι. Πετάμε το αρωματικό.
Σερβίρουμε το γιαούρτι και το γαρνίρουμε με την κομπόστα και τα αμύγδαλα.  

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Breakfast,Brunch
Breakfast,Brunch
All seasons
Snacks
  • Γιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα

Shop this recipe

Essential ingredients