Recipe Search ResultsΓιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα
Ab logo
  • Γιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα

Γιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα

by #MadeWithAB
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ-Νοστιμιές από τη Μεσσηνία

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Snacks
Γιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 κόκκινο γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη
  • μαρμελάδα φράουλα από τη Μανωλάδα ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη
  • 100 g ζάχαρη καστανή
  • 400 g ξερά σύκα
  • 1 ξύλο κανέλας

Start cooking

Ξεκινάμε το πρωινό μας επιλέγοντας γιαούρτι της αρεσκείας μας και μαρμελάδα φράουλα από τη Μανωλάδα ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη. Αν θέλουμε, σαν επιπλέον γαρνιτούρα, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 500 ml κόκκινο γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη μαζί με 100 γρ. g ζάχαρη καστανή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αλλά να μη βράσει το μείγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε 400 γρ. g ξερά σύκα (κομμένα στη μέση) και 1 ξύλο κανέλας και περιχύνουμε με το ζεστό κρασί. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-12 ώρες, να μουλιάσουν και να πάρουν τα αρώματα. Είναι ιδανική γαρνιτούρα – συνοδευτικό σε γιαούρτι ή παγωτό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Breakfast
All seasons
Snacks
  • Γιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα