Recipe Search ResultsΓιαουρτοτυράκια στο λάδι
Ab logo
  • Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 2,5 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα)
  • ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΜΙΣΟΤΡΙΜΜΕΝΟ 40 GR
    This item is no longer available
    7064469
  • 7064489
  • 7068814
  • Start cooking

    Σκεπάζετε ένα σουρωτήρι με ένα καθαρό τουλπάνι και βάζετε το αλατισμένο γιαούρτι.Τοποθετείτε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και αφήνετε το γιαούρτι να στραγγίσει.Κάθε τόσο το πιέζετε με κουτάλι, για να βγουν τα υγρά του. Μετά από 12 περίπου ώρες, πλάθετε το γιαούρτι σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Μεταφέρετε τα μπαλάκια σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο τόσο όσο να τα σκεπάζει.Βάζετε το βάζο στο ψυγείο και το διατηρείτε έως 1 μήνα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Aperitif
    • Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΜΙΣΟΤΡΙΜΜΕΝΟ 40 GR
    This item is no longer available
    7064469
  • 7064489
  • 7068814