Gingerbread Latte και Μπισκότα
by Food blogger Funky Cook
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Rating
4 of 5Classic
Breakfast
Other
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/4 κουτ. γλυκού Μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλυκού Kανέλα σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού Μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού Γαρίφαλο σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού Mπαχάρι σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού Tζίντζερ σκόνη
- 1000 ml NOYNOY Family Πλήρες
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 130 g Bούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. γλυκού Γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού Mπαχάρι σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού Tζίντζερ σκόνη
- 1 Aυγό
- 75 g Mελάσα
- 75 g Mαύρη μαλακή ζάχαρη
- 280 Aλεύρι μαλακό
Shop this recipe
Essential ingredients
7234481
7087510
7308770
7083514
Load 4 more products
Start cooking
Για τα μπισκότα Gingerbread: Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μελάσα και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το αλεύρι και τη σόδα κοσκινισμένα. Πλάθουμε ομοιόμορφα, τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί μπισκότα και ψήνουμε στους 180ο C για 10 λεπτά. Για το Latte: Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη μελάσα και χτυπάμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το latte σε μεγάλες κούπες, προσθέτουμε κρύο αφρόγαλα και σερβίρουμε μαζί με τα μπισκότα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other
Shop this recipe
Essential ingredients
7234481
7087510
7308770
7083514
Load 4 more products