Gingerbread
by Στέλιος Παρλιάρος
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Christmas
Desserts

Ingredients for 1 People
- 350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 g μπέικιν πάουντερ
- 250 g ζάχαρη καστανή
- 250 g βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. γλυκάνισο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
Start cooking
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η ζύμη. Ανοίγουμε τα μπισκότα σε λεπτό φύλλο 3-4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dessert
Desserts