facebook-pixel
Recipe Search ResultsΓιορτινή σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας
Ab logo
  • Γιορτινή σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας
Γιορτινή σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας

Γιορτινή σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας

by MAMA KNOWS
Easy
>30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

2 servings
  • 1 σακούλα φρέσκια σαλάτα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΑ ΑΒ
  • 1/2 ρόδι
  • 0,3 φλυτζανιού κουκουνάρι
  • 100 γρ φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 αβγά (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 αβοκάντο ,κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο (για το dressing)
  • 2 κουτ. γλυκού μηλόξυδο (για το dressing)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι (για το dressing)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon (για το dressing)
  • σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • αλατοπίπερο (για τα κεφτεδάκια)
  • 0,3 φλυτζανιού ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 100 γρ γραβιέρα (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος (για τα κεφτεδάκια)
  • 200 γρ φάβα ΑΒ (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 σακούλα φρέσκια σαλάτα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΑ ΑΒ
  • 1/2 ρόδι
  • 0,3 φλυτζανιού κουκουνάρι
  • 100 γρ φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 αβγά (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 αβοκάντο ,κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο (για το dressing)
  • 2 κουτ. γλυκού μηλόξυδο (για το dressing)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι (για το dressing)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon (για το dressing)
  • σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • αλατοπίπερο (για τα κεφτεδάκια)
  • 0,3 φλυτζανιού ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 100 γρ γραβιέρα (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη (για τα κεφτεδάκια)

Start cooking

1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη φάβα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρή.
2. Χτυπάμε τη φάβα στο multi.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα και τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30-40'.
5. Εναλλακτικά, τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
6. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας για να πάρει χρώμα.
7. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του dressing στο multi και τα χτυπάμε καλά.
8. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
9. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, περιχύνουμε το dressing και σερβίρουμε!

 

Πηγή:

MAMA KNOWS http://mamaknows.gr/

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Other
Winter
Starters & nibbles

Shop recipe for 2 servings

  • Έτοιμη Σαλάτα Καπριτσιόζα Ελληνική 160 gr
    Offer 15%
    160 gr
    9,25 €/ Kg€1,48
    7,86 €/ Kg
    €1,26
    7073113
  • Αβοκάντο Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063279
  • Ρόδια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063274
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795