Γιορτινό ψωμί με σαφράν και μέλι
by Σιμόνη Καφίρη

Hard
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 10 servings
- 680 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 200 ml βραστό νερό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε πούδρα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2/3 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροαλεσμένα
- 3 αβγά
- 1 μεγάλη πρέζα κλωστίτσες σαφράν
- 1 (μόνο το ασπράδι για το γκλασάρισμα) αβγό
- 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι ή φουντούκια ολόκληρα για πασπάλισμα
- 680 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 200 ml βραστό νερό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε πούδρα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2/3 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροαλεσμένα
- 3 αβγά
- 1 μεγάλη πρέζα κλωστίτσες σαφράν
- 1 (μόνο το ασπράδι για το γκλασάρισμα) αβγό
- 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι ή φουντούκια ολόκληρα για πασπάλισμα