Γιουβαρλάκια καλοκαιρινά
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5High Protein
Everyday recipe,Summer Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 κ. σ. ρύζι γλασέ (Για τα γιουβαρλάκια)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
- 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 κιμάς μοσχαρίσιος (Για τα γιουβαρλάκια)
- πιπέρι (Για τα γιουβαρλάκια)
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο (Για τα γιουβαρλάκια)
- 150 ml νερό (Για τα γιουβαρλάκια)
- 1 πιπεριά κέρατο, τριμμένη στον πολτοποιητή (Για τα γιουβαρλάκια)
- 7-8 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος (Για τα γιουβαρλάκια)
- 7-8 κλωναράκια άνηθος, ψιλοκομμένος (Για τα γιουβαρλάκια)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τα γιουβαρλάκια)
- αλάτι (Για τα γιουβαρλάκια)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7064162
7064467
7143658
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, την πιπεριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο χρειάζεται ώστε να υπερκαλύψει τα γιουβαρλάκια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πολτοποιημένες ντομάτες, την πιπεριά, τις πατάτες και αλατοπίπερο και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε ένα ένα μέσα στο υγρό της κατσαρόλας που βράζει.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
High Protein
Everyday recipe,Summer Meal
Lunch,Dinner
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7064162
7064467
7143658
Load 4 more products