Recipe Search ResultsΓιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια
Ab logo
  • Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια
  • Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια

Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια

Ποιος είπε ότι η νηστεία σου πρέπει να είναι βαρετή; Το #MadewithAB ετοιμάζει για εσένα ένα χορταστικό γιουβέτσι με…καλαμαράκια «κάτω από €10»!

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Other
Main courses
Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 kg καλαμαράκια
  • 3 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 1/2 ποτήρια κρασιού ξύδι μπαλσαμικό
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5’. 2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε για 4’. 3. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τον πελτέ. 4. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού. 5. Προσθέτουμε την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10’. 6. Προσθέτουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες ζεστό νερό. 7. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και σιγοβράζουμε για 10’. 8. Βγάζουμε το γιουβέτσι από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
  • Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια
  • Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια

Shop this recipe

Essential ingredients