Recipe Search ResultsΓιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο
Ab logo
  • Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 8 γαρίδες Νο 3, ολόκληρες
  • 300 g μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 200 g καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. ούζο
  • 400 g ντομάτα στον τρίφτη
  • 350 g κριθαράκι ψιλό
  • 1 φλ. φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
  • 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 500 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε 30 ml από το ελαιόλαδο το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε για 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και το ούζο, σκεπάζουμε, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ανοίξουν τα μύδια και τα βγάζουμε και αυτά στο ταψί με τρυπητή κουτάλα. Πετάμε όσα είναι κλειστά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, ακόμη 30 ml από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μισό νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το καλαμάρι και το ρίχνουμε στο γιουβέτσι. Μαζί προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο