Γλώσσες με σάλτσα μανταρινιού
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2/3 ποτηριού χυμό μανταρινιού
- 8 φιλέτα γλώσσας 150 γρ. περίπου
- 1 πορτοκάλι (χυμός)
- 80 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
Shop this recipe
Essential ingredients
7130735
This item is no longer available
7148365
7126679
7069573
Load 2 more products
Start cooking
Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με 1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ, μέχρι να γίνει ομοιογενές, και το ενσωματώνουμε στο βούτυρο που τηγανίσαμε τις γλώσσες. Προσθέτουμε τους χυμούς μανταρινιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις γλώσσες με προσοχή να ζεσταθούν καλά, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες και κουνουπίδι στον ατμό που θα περιχύσουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.Tip Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό νωρίτερα και να ζεστάνετε τις γλώσσες στη σάλτσα τους, λίγο πριν σερβίρετε.Από τη Σιμόνη Καφίρη
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7130735
This item is no longer available
7148365
7126679
7069573
Load 2 more products