Recipe Search ResultsΓλώσσες με σάλτσα μανταρινιού
Ab logo
  • Γλώσσες με σάλτσα μανταρινιού

Γλώσσες με σάλτσα μανταρινιού

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γλώσσες με σάλτσα μανταρινιού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2/3 ποτηριού χυμό μανταρινιού
  • 8 φιλέτα γλώσσας 150 γρ. περίπου
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 80 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο

Start cooking

Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με 1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ, μέχρι να γίνει ομοιογενές, και το ενσωματώνουμε στο βούτυρο που τηγανίσαμε τις γλώσσες. Προσθέτουμε τους χυμούς μανταρινιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις γλώσσες με προσοχή να ζεσταθούν καλά, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες και κουνουπίδι στον ατμό που θα περιχύσουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.Tip Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό νωρίτερα και να ζεστάνετε τις γλώσσες στη σάλτσα τους, λίγο πριν σερβίρετε.Από τη Σιμόνη Καφίρη
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Γλώσσες με σάλτσα μανταρινιού