Recipe Search ResultsΓλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο
Ab logo
  • Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

by Νίκος Μαούνης

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μπανάνα ώριμη, κομμένη σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • Κανέλα (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (για τη ζύμη)
  • Ελάχιστο αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα ζαχαρούχο (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. νερό (για τη ζύμη)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τη ζύμη)
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • 2 αυγά (για τη ζύμη)
  • 6 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (για τη γέμιση)
  • Γάλα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. Φράουλες φρέσκιες (για τη γέμιση)
  • 1 σφηνάκι λικέρ (για τη γέμιση)
  • Ξύσμα λεμονιού (για τη γέμιση)
  • Άχνη (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Για τη ζύμη κρέπας: Ρίχνουμε στο μούλτι τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα, το νερό, το μπέικιν και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο ελαφρώς με βούτυρο, ρίχνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα για τις κρέπες και ανακινούμε κυκλικά, ώστε να πάει ο χυλός παντού. Ψήνουμε για 1 λεπτό από τη μία πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε έως ότου να τελειώσει ο χυλός. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το αχλάδι και την μπανάνα. Γεμίζουμε τις κρέπες μία-μία με το μείγμα και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρυδόψιχα. Διπλώνουμε στα 4, σαν τρίγωνα και τις τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Χτυπάμε τις φράουλες στο μούλτι με 2 κουταλιές ζάχαρη, το ξύσμα και το λικέρ της επιλογής μας. Όταν είναι να σερβίρουμε τις κρέπες, τις περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα φράουλας και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και κανέλα. Tip: Στη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. κακάο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
  • Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients