facebook-pixel
Recipe Search ResultsΓλυκό Πάσχα
Ab logo
  • Γλυκό Πάσχα
Γλυκό Πάσχα

Γλυκό Πάσχα

by Στέλιος παρλιάρος
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ.
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 1 αβγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ.
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 1 αβγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Start cooking

Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την άχνη και το Lurpak Soft. Ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα ξερά φρούτα που έχουμε σουρώσει από το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dessert
Spring
Desserts

Shop recipe for 4 servings

  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,63 €/ Kg
    €0,65
    7066177
  • ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ 200 GR
    This item is no longer available
    7096933