Recipe Search ResultsΓλυκό Πάσχα
Ab logo
  • Γλυκό Πάσχα

Γλυκό Πάσχα

by Στέλιος παρλιάρος

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Desserts
Γλυκό Πάσχα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 αβγά
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ.
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την άχνη και το Lurpak Soft. Ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα ξερά φρούτα που έχουμε σουρώσει από το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dessert
Spring
Desserts
  • Γλυκό Πάσχα

Shop this recipe

Essential ingredients