Recipe Search ResultsΓλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

by FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Easter
Main courses
Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1/2 1/2 γλυκοπατάτες, σε κύβους των 3 εκ.
  • 600 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πλευρώτους, πορτομπέλο), σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 8 σκελίδες σκόρδου, ακαθάριστες με το φλούδι
  • 1/2 κ.σ. 1/2 δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μαϊντανός
  • 4 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 4 κ.σ. μαϊντανός
  • 1/2 ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Ενδιαμέσως τα ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό στην πιατέλα σερβιρίσματος, κρατώντας τα σκόρδα και τα υγρά του ταψιού στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου τα λιώνουμε με το πιρούνι. Ρίχνουμε και τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μαζί με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Easter
Winter
Main courses
  • Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας