Recipe Search ResultsΓλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες
Ab logo
  • Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 125 γρ. μανιτάρια σε φετούλες (για το σοτάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι νερό (για τη σάλτσα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες (για το σοτάρισμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο (για το σοτάρισμα)
  • Λαχανικά
  • Ηλιέλαιο
  • Kορν φλάουρ για το πανάρισμα του κρέατος (για το τηγάνισμα)
  • 1 κρόκο αβγού (για τη μαρινάδα)
  • 5 κουταλιές της σούπας άσπρο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τη μαρινάδα)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα λοξά στα 3εκ. (για το σοτάρισμα)
  • 1 καρέ χοιρινού (μπριζόλα χωρίς κόκαλα) σε κύβους
  • 1 μέτριο αγγούρι ξεσποριασμένο κομμένο σε κύβους (για το σοτάρισμα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα)
  • 60 ml άσπρο ξίδι (για τη σάλτσα)
  • 1 κύβο κότας βιολογικό , διαλυμένο σε λίγο νερό (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τομάτας (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • σιρόπι του ανανά
  • από το χοιρινό (για τη σάλτσα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες (για το σοτάρισμα)
  • 1 κλαράκι σέλερι κομμένο λοξά (για το σοτάρισμα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μπολ, μη μεταλλικό αναμειγνύετε τη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, το κρασί και τον κρόκο του αβγού. Βάζετε μέσα τους κύβους του χοιρινού και τους αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντάς τους για να μην μένουν κάποιες άκρες έξω από τη μαρινάδα και στεγνώσουν. Τους βγάζετε από το μπολ τους στεγνώνετε και κρατάτε την μαρινάδα. Τους κυλάτε στο κορν φλάουρ και τους τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο πολύ γρήγορα για να κάνουν κρούστα αλλά να ψηθούν και σε βάθος. Ζεσταίνετε 4-5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε τα λαχανικά. Τα κρατάτε. Ρίχνετε στην μαρινάδα το σιρόπι του ανανά, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, την σάλτσα τομάτας τον κύβο κότας και το ξίδι. Προσθέτετε στην σάλτσα το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ και την βράζετε ανακατεύοντάς την για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τον ανανά, τους κύβους χοιρινού και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύετε το φαγητό απαλά για να μοιραστούν οι γεύσεις παντού. Σερβίρετε το γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι ή με νούντλς.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
  • Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

Shop this recipe

Essential ingredients