facebook-pixel
Recipe Search ResultsΓλυκόξινο κοτόπουλο
Ab logo
  • Γλυκόξινο κοτόπουλο
Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο

by #MadeWithAB
Easy
1'- 30'
4/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1,5 kg στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλ. άμυλο καλαμποκιού
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 φλ. ανανά σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 g σάλτσα Sweet and Sour
  • 1,5 kg στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλ. άμυλο καλαμποκιού
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 φλ. ανανά σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 g σάλτσα Sweet and Sour

Start cooking

• Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει για περίπου για 4-6 λεπτά.
• Σε μία σακούλα με φερμουάρ βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια κοτόπουλο με το άμυλο.
• Βουτάμε τα κομμάτια στο αυγό και μετά στο αλεύρι πριν τα βάλουμε πάλι στο καυτό λάδι.
• Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γίνει τραγανό.
• Μετά το κοτόπουλο τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον ανανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και την γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε τα κομμάτια και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό η μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αφρίσει.
• Σερβίρετε αμέσως, με προαιρετικές γαρνιτούρες από σουσάμι ή φρέσκα κρεμμυδάκια.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Chinese
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses