Recipe Search ResultsΚαλαμαράκια με Πράσα στην κατσαρόλα
Ab logo
  • Καλαμαράκια με Πράσα στην κατσαρόλα

Καλαμαράκια με Πράσα στην κατσαρόλα

by PESCANOVA

Difficulty

Easy

Duration

>30'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Lenten
Main courses
Καλαμαράκια με Πράσα στην κατσαρόλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 συσκευασία καλαμάρι ολόκληρο Pescanova
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο στα 4

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7525035
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΧΟΝΔΡΑ
    This item is no longer available
    7064215
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • Start cooking

    Αποψύχουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε στη μέση. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα καλαμάρια για 2 ‘. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5’ περίπου ακόμη. Συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 25 ‘ περίπου ή μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στείβουμε λίγο λεμόνι στο ζεστό φαγητό.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Lenten
    Lunch
    Main courses
    • Καλαμαράκια με Πράσα στην κατσαρόλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7525035
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΧΟΝΔΡΑ
    This item is no longer available
    7064215
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897