Recipe Search ResultsΚαλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)
Ab logo
  • Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

by AB MASTERY

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Desserts
Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

Ingredients for 8 People

8 People
  • 125 γρ. κόκκινα βατόμουρα
  • 125 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 125 γρ. μύρτιλλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο
  • 130 ml χυμό λεμονιού (από 4-5 λεμόνια)
  • 250 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδια αβγών (4 μεσαία αβγά)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    Offer 20%
    125 gr
    31,12 Ε/ Kg€3,89
    24,90 Ε/ Kg
    €3,11
    7146298
  • Βατόμουρο Μαύρο 125 gr
    125 gr
    34,24 Ε/ Kg
    €4,28
    7063373
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250 gr
    This item is no longer available
    7234481
  • Start cooking

    Για τη Μαρέγκα: Βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Έπειτα, το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Λίγο πριν τελειώσει το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 130°C για μια ώρα.

    Για την Κρέμα Λεμονιού: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα πάνω σε κατσαρόλα με σχεδόν βραστό νερό για περίπου 10’, μέχρι το μίγμα μας να αποκτήσει πυκνότητα σάλτσας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Παράλληλα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και μόλις κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.
    Απλώνουμε την κρύα κρέμα στη βάση μαρέγκας και μοιράζουμε τα φρούτα του δάσους. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε!

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Other
    Classic
    Other
    Dessert
    Summer
    Desserts
    • Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    Offer 20%
    125 gr
    31,12 Ε/ Kg€3,89
    24,90 Ε/ Kg
    €3,11
    7146298
  • Βατόμουρο Μαύρο 125 gr
    125 gr
    34,24 Ε/ Kg
    €4,28
    7063373
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250 gr
    This item is no longer available
    7234481