Recipe Search ResultsΚαλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο
Ab logo
  • Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

by Τίνα Webb

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φρέσκια άγρια ρόκα
  • 20 μαύρες ελιές (θρούμπες)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με διπλάσιες κουταλιές κρύο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 12 μικροί γαύροι ή σαρδέλες

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο με τις άκρες των δακτύλων σας, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Τότε ρίχνετε το αραιωμένο αβγό, και ζυμώνετε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα κρύο νερό μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να είναι ελαστική, χωρίς να τρίβεται ή να κολλά στα χέρια. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη για ½ ώρα στο ψυγείο για να «ηρεμήσει». Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Χτυπάτε στο μίξερ την κάπαρη να γίνει πολτός και την προσθέτετε στο μίγμα των κρεμμυδιών. Καθαρίζετε τον γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο, και ξεπλένετε τα φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε παραλληλόγραμμη φόρμα 30x40cm που έχετε λαδώσει με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μίγμα κρεμμυδιών-κάπαρης πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και το απλώνετε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβετε τις τομάτες σε ομοιόμορφες ροδέλες και τις απλώνετε πάνω στη γέμιση με τα κρεμμύδια. Στεγνώνετε τα φιλέτα γαύρου και τα τοποθετείτε σε γραμμές πάνω στη τομάτα σχηματίζοντας σχάρα. Βάζετε μια ελιά στο κέντρο κάθε ρόμβου και ψήνετε την τάρτα στους 200 °C για 20 λεπτά περίπου.


Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Pizza/pie
  • Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Shop this recipe

Essential ingredients