Recipe Search ResultsΚαλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti
Ab logo
  • Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

by Αλέξανδρος Παπανδρέου

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Party
Pizza/pie
Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

Ingredients for 2 People

2 People
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Αλάτι
  • 200 γρ. Arla Havarti τριμμένο
  • 30 γρ. γάλα
  • 150 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 15 τοματίνια κομμένα στα 4
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη τάρτα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε 1 πράσο ψιλοκομμένο για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 αυγά μαζί με 150 ml Arla κρέμα γάλακτος και 30 ml γάλα. Απλώνετε στην τάρτα 200 γραμμάρια Arla Havarti τριμμένο και περιχύνετε με το μείγμα της Arla κρέμας γάλακτος. Τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας 15 τοματίνια κομμένα στα 4 και ψήνετε την τάρτα για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν έχει ψηθεί την αφαιρείτε από την φόρμα και την τοποθετείτε σε μια σχάρα για να μην υγρασιάσει από κάτω και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dinner
Summer
Pizza/pie
  • Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

Shop this recipe

Essential ingredients