facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚαλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti
Ab logo
  • Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti
Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

Καλοκαιρινή τάρτα με τοματίνια και Arla Havarti

by Αλέξανδρος Παπανδρέου
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 15 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 150 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. γάλα
  • 200 γρ. Arla Havarti τριμμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 15 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 150 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. γάλα
  • 200 γρ. Arla Havarti τριμμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη τάρτα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε 1 πράσο ψιλοκομμένο για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 αυγά μαζί με 150 ml Arla κρέμα γάλακτος και 30 ml γάλα. Απλώνετε στην τάρτα 200 γραμμάρια Arla Havarti τριμμένο και περιχύνετε με το μείγμα της Arla κρέμας γάλακτος. Τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας 15 τοματίνια κομμένα στα 4 και ψήνετε την τάρτα για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν έχει ψηθεί την αφαιρείτε από την φόρμα και την τοποθετείτε σε μια σχάρα για να μην υγρασιάσει από κάτω και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dinner
Summer
Pizza/pie

Shop recipe for 2 servings