facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα
Ab logo
  • Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα
Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

by Βίκυ Σμυρλή
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Αφήνετε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζετε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζετε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζετε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάτε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζετε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζετε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζετε . Συνεχίζετε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνετε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο. Ψήνετε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζετε το σκεύος με λαδόκολλα για να μη αρπάξουν τα κανελόνια. Τα σερβίρετε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Κανελόνια  250 gr
    250 gr
    6,8 €/ Kg
    €1,70
    7450149
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    This item is no longer available
    7064447
  • 7077176
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842