Καπονάτα από μελιτζάνες
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 6 μακρόστενες μελιτζάνες
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο βασιλικό
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κάπαρη αλμυρή ή ξυδάτη
- 250 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7063842
7070127
7133884
7064221
Load 4 more products
Start cooking
Kόβετε τις μελιτζάνες με τη φλούδα σε μικρούς κύβους και τις αφήνετε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να γλυκάνουν. Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν. Τις τραβάτε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Χωριστά ζεματίζετε το σέλινο και τις ελιές για 1 λεπτό σε νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, βράζετε τη σάλτσα τομάτας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βασιλικό. Τσιγαρίζετε τις ελιές, το σέλινο και την κάπαρη σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη σάλτσα και βάζετε τη ζάχαρη και το ξίδι. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε να βράσουν μαζί σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. H καπονάτα σερβίρεται κρύα όπως όλα τα λαδερά πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο βασιλικό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7063842
7070127
7133884
7064221
Load 4 more products