Καραμελωμένα αμύγδαλα βουτηγμένα σε σοκολάτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Party
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 160 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Shop this recipe
Essential ingredients
7088478
7070127
7076023
Start cooking
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα,ρίχνουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμμάτων έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μην μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε νακρυώσουν πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε και ανακατεύουμεσυνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30°C (δηλαδή όταν δοκιμάζουμε στα χείλη πρέπει να είναι κρύα). Σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια, τα βουτάμε στη σοκολάτα καιτα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. Αφήνουμε έως ότου η σοκολάτα παγώσει εκτός ψυγείου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7088478
7070127
7076023