facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚαρυδόπιτα
Ab logo
  • Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

8 servings
  • 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)
  • 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)

Start cooking

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μίγμα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε στους 1800C για 50 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 8 servings

  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Σιμιγδάλι Ψιλό 500g
    500 gr
    1,5 €/ Kg
    €0,75
    7067683
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • 7064505