Καρυδόπιτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
- 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
- 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7102443
7084958
7064505
Load 4 more products
Start cooking
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μίγμα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε στους 1800C για 50 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7102443
7084958
7064505
Load 4 more products