Recipe Search ResultsΚάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα
Ab logo
  • Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Main courses
Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 5 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κάστανα καθαρισμένα, σε συσκευασία κενού
  • 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα (ή 800 γρ. απλά ξερά κρεμμύδια, κιτρινόφλουδα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
  • 500 ml βραστό νερό
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά), μουλιασμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 15 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο (ή ξερό ή φρέσκο θυμάρι)
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 1 -2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 κεδροκούκουτσα (ή μπαχάρια), κοπανισμένα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (ή όσο αντέχουμε)
  • 5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 25 πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (αν θέλουμε)
  • 5 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, ολόκληροι
  • 1 φύλλο δάφνης

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κάστανα για 2 - 3 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το αρωματικό μείγμα (εκτός από το δεντρολίβανο ή το θυμάρι), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το υγρό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το καυτό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αποξηραμένα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε), το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να γίνουν τα κρεμμύδια (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά διάρκεια του μαγειρέματος). Στα τελευταία 15 λεπτά ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό. ΤΙΠ: Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε πολύ εύκολα τις φλούδες τους.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Main courses
  • Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα