Καστανόσουπα βελουτέ
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γλυκάνισο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 1/2 λίτρο ζεστό ζωμό κότας
- 40 ml κονιάκ (Για την κρούστα)
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
- Σε μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει
για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
τα κάστανα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε εκεί.
- Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα).
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.