facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα
Ab logo
  • Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα
Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 800 γρ. αγκινάρες, καρδιές, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνι (χυμός)
  • 2 αβγά
  • 1/2 κιλό φρέσκα πράσινα αμύγδαλα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μικρές φέτες (για το μπολ με τις αγκινάρες)
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 800 γρ. αγκινάρες, καρδιές, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνι (χυμός)
  • 2 αβγά
  • 1/2 κιλό φρέσκα πράσινα αμύγδαλα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μικρές φέτες (για το μπολ με τις αγκινάρες)
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζετε από τα φύλλα τους και κρατάτε τις καρδιές τους. Αφαιρείτε το χνούδι τους και τις διατηρείτε σε ένα μπολ με νερό και τις φέτες του λεμονιού. Ζεματάτε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στην άκρη.

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει μαζί με τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε τρία φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Κατόπιν, προσθέτετε τις αγκινάρες μαζί με τα αμύγδαλα (αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ζεστό νερό) και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Στο τέλος, φτιάχνετε το αβγολέμονο ως εξής: Σε ένα μπολ παίρνετε λίγο ζουμί από το κρέας, το χτυπάτε με τον αβγοδάρτη με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ και το προσθέτετε στα αβγά που έχετε χτυπήσει σε ένα ξεχωριστό μπολ με το σύρμα, με λεμόνι. Περιχύνετε με το αβγολέμονο το φαγητό και το πασπαλίζετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε το φαγητό κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα.

TIP Μπορείτε να διατηρήσετε τα αμύγδαλα ζεματισμένα για 2-3 μήνες στην κατάψυξη.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Dinner
Spring
Main courses

Shop recipe for 4 servings