Recipe Search ResultsΚατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα
Ab logo
  • Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μικρές φέτες (για το μπολ με τις αγκινάρες)
  • 1/2 κιλό φρέσκα πράσινα αμύγδαλα
  • 2 αβγά
  • 3 λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 800 γρ. αγκινάρες, καρδιές, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζετε από τα φύλλα τους και κρατάτε τις καρδιές τους. Αφαιρείτε το χνούδι τους και τις διατηρείτε σε ένα μπολ με νερό και τις φέτες του λεμονιού. Ζεματάτε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στην άκρη.

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει μαζί με τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε τρία φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Κατόπιν, προσθέτετε τις αγκινάρες μαζί με τα αμύγδαλα (αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ζεστό νερό) και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Στο τέλος, φτιάχνετε το αβγολέμονο ως εξής: Σε ένα μπολ παίρνετε λίγο ζουμί από το κρέας, το χτυπάτε με τον αβγοδάρτη με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ και το προσθέτετε στα αβγά που έχετε χτυπήσει σε ένα ξεχωριστό μπολ με το σύρμα, με λεμόνι. Περιχύνετε με το αβγολέμονο το φαγητό και το πασπαλίζετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε το φαγητό κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα.

TIP Μπορείτε να διατηρήσετε τα αμύγδαλα ζεματισμένα για 2-3 μήνες στην κατάψυξη.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Dinner
Spring
Main courses
  • Κατσικάκι φρικασέ με καρδιές από αγκινάρες και φρέσκα αμύγδαλα

Shop this recipe

Essential ingredients