Recipe Search ResultsΚατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Ab logo
  • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΛΛΗΝΙΚΟ  500 GR
    This item is no longer available
    7132823
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 gr
    1,32 Ε/ Kg
    €0,33
    7239084
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • Start cooking

    Πλένετε το κατσικάκι και το τοποθετείτε σε φαρδύ σκεύος φούρνου με καπάκι. Το αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το μισό βούτυρο και με το κρασί. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο. Ψήνετε αρχικά στους 200οC για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 με 40 λεπτά.Ωστόσο, καθαρίζετε το ρύζι και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Το βγάζετε, το σουρώνετε και το ξεπλένετε με κρύο νερό. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος, προσθέτετε το σκόρδο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα κονκασέ. Αν χρειαστεί προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Το αφήνετε να βράσει ξανά σκεπασμένο στον φούρνο για 20 λεπτά.Ρίχνετε γύρω-γύρω από το αρνί το ρύζι, ανακατεύετε με μια κουτάλα, σκεπάζετε με τις φέτες τομάτας και ακουμπάτε από πάνω μικρούς κύβους από το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά ακόμα, πάντα με κλειστό το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε πολύ ζεστό.TIP Το φαγητό αυτό είναι παραδοσιακό της περιοχής των Σερρών που πολύ συχνά φτιάχνεται και με φέτες από μοσχάρι. Με το κατσικάκι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και ζουμερό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια από κεφαλοτύρι στην τελευταία φάση μαζί με τις φέτες τομάτας.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Easter
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΛΛΗΝΙΚΟ  500 GR
    This item is no longer available
    7132823
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 gr
    1,32 Ε/ Kg
    €0,33
    7239084
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498