Recipe Search ResultsΚατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα
Ab logo
  • Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 250 ml. ελαιόλαδο αγνό παρθένο
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αλευρολέμονο)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του κρέατος (για το αλευρολέμονο)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • πιπέρι
  • Αλάτι αρωματισμένο με βότανα
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 120 ml. λευκό κρασί ξηρό
  • 1/2 κιλό κατσικάκι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ (για το αλευρολέμονο)

Start cooking

Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες κρέατος σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος. Όταν ροδίσουν προσθέτετε το κρεμμύδι και το μισό άνηθο και σοτάρετε για 10 λεπτά μαζί με το κρέας. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε λίγο νερό και σιγοβράζετε το κρέας για, περίπου, 1½ ώρα σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Κατά διαστήματα ελέγχετε για νερό, ώστε να μην κολλήσει το φαγητό. Στο μεταξύ καθαρίζετε το σταμναγκάθι. Κόβετε τις άκρες στη ρίζα και βγάζετε τα ξερά φυλλαράκια, αν υπάρχουν. Ξεπλένετε το σταμναγκάθι 3-4 φορές σε νερό και την τελευταία αφήνετε μέσα τα χόρτα, μαζί με λίγο ξίδι για 30 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο. Προσθέτετε και τα χόρτα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε προσεκτικά με το κρέας. Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσοχή να μη λιώσουν. Για το αλευρολέμονο: Χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ το κορν φλάουρ μαζί με το ζωμό από την κατσαρόλα και το χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε το αλευρολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χερούλια για να πάει παντού. Αφήνετε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Tip: Το μαγείρεμα στην κατσαρόλα κρατάει το κρέας τρυφερό. Αν προτιμάτε, όμως, το φούρνο, πρέπει να προσέχετε να έχει πάντα νερό το ταψί για να μην στεγνώσει το κρέας στο ψήσιμο. Όσο για τα χόρτα, θα τα βράσετε και θα τα σοτάρετε στην κατσαρόλα και ακολούθως, θα τα σερβίρετε με το κρέας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
  • Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα