Κεφαλοτύρι σαγανάκι στο φούρνο σε κρούστα γλυκάνισου
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Snacks

Ingredients for 4 People
- 200 ml νερό
- 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 100 g. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σ. ούζο
- 200 g. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 κ. σ. σπόρους γλυκάνισου
- 1 κ. σ. μέλι, για το σερβίρισμα
- 400 g. κεφαλοτύρι, κομμένο σε 4 φέτες των 100 γρ.
Start cooking
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
• Παίρνουμε 4 μπολ και βάζουμε με την εξής σειρά: στο πρώτο το νερό με το ούζο, στο δεύτερο το αλεύρι, στο τρίτο τα χτυπημένα αβγά και στο τελευταίο την τριμμένη φρυγανιά με τους σπόρους γλυκάνισου.
• Παίρνουμε μια φέτα τυριού, τη βουτάμε στο νερό με το ούζο να βραχεί καλά, την περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.
• Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τις παναρισμένες φέτες τυριού.
• Ψήνουμε το σαγανάκι φούρνου για περίπου 12 -14’, μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε ραντίζοντας με μέλι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring
Snacks