Κεφτεδάκια αφράτα με τριμμένο καρότο και ντομάτα
Difficulty
EasyDuration
>60'Rating
Not rated yetClassic
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα καρότα, ψιλοτριμμένα και καλά στυμμένα
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος φρέσκος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένοψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κάρι, σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι, για το αλεύρωμα
- μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
400 gr
12,08 Ε/ Kg€4,83
10,27 Ε/ Kg
€4,11
Add
7152434
7063667
7063924
7133482
Load 4 more products
Start cooking
Στύβουμε καλά τις ψιλοκομμένες ντομάτες για να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, τα καρότα, τα αυγά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο, το κάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Other
Dinner,Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
400 gr
12,08 Ε/ Kg€4,83
10,27 Ε/ Kg
€4,11
Add
7152434
7063667
7063924
7133482
Load 4 more products