Recipe Search ResultsΚεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα
Ab logo
  • Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή λάπα
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς, από σπάλα
  • 2 χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού, μουλιασμένες στο γάλα και καλά στυμμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το ψωμί και το κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το αυγό, το 1 κουταλάκι ρίγανη, τη 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός, όμως είναι απαραίτητος, για να μαλακώσουν οι ίνες του κρέατος και να γίνει το μείγμα υπέροχα αφράτο. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε τις πατάτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους για 20 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, βάρους 15-20 γρ. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια διάσπαρτα επάνω στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses
  • Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

Shop this recipe

Essential ingredients